• امروز : پنج شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
3

خوابگاه‌های کانکسی دانشگاه فرهنگیان/ وعده‌های توخالی و نادیده‌گرفتن نیازهای دانشجو معلمان

  • کد خبر : 8319
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
خوابگاه‌های کانکسی دانشگاه فرهنگیان/ وعده‌های توخالی و نادیده‌گرفتن نیازهای دانشجو معلمان
تعدادی از دانشجویان پردیس امیرکبیر البرز در خوابگاه کانکسی زندگی می‌کنند. در سال‌های اخیر وعده‌های بسیاری از جانب مسئولین برای حل این مشکل داده شده، اما نه‌تنها مشکل خوابگاه کانکسی پردیس امیرکبیر حل نشده، بلکه خبرها حاکی از آن است که در پردیس‌های دیگر هم از خوابگاه کانکسی استفاده می‌شود‌.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، حنانه فتحی؛ تعدادی از دانشجویان پردیس امیرکبیر البرز در خوابگاه کانکسی ساکن هستند و باوجود بازدیدهای فراوان مسئولین و وعده‌های مکرر، هنوز اقدام مؤثری برای حل این مشکل صورت نگرفته است.

یکی از دانشجویان ساکن در خوابگاه کانکسی در مصاحبه با خبرنگار رستا، مشکلات خوابگاه کانکسی را چنین شرح داد: من ورودی سال ۱۴۰۱ هستم. دو سالی می‌شود که در خوابگاه کانکسی و در اتاق هشت‌نفره بودم؛ خوابگاه چه کانکسی باشد چه نباشد، زندگی‌کردن هشت نفر در یک اتاق کوچک سخت است، اگر سازش و صبوری نداشته باشیم نمی‌توانیم در خوابگاه زندگی کنیم.

وی در ادامه گفت: از طرفی دیوارهای کانکس عایق صدا نیستند و صدا از راهرو و اتاق‌های کناری به گوش می‌رسد؛ فضای اتاق خیلی کم و کوچک است. در زمستان خیلی سرد و فصول دیگر خیلی گرم می‌شود. از درز دیوار کانکس و پنجره به‌راحتی سرما وارد می‌شود. راهروها بسیار تنگ و کوچک هستند و فضای مناسب برای رفت‌وآمد نیست. اتاق‌ها پاگرد مناسب ندارند و فضای مطالعه و تفریح هم نداریم.

این دانشجو معلم در خصوص وعده‌های داده شده گفت: وعده‌های زیادی داده شده که برخی عملی شده، اما برخی از مشکلات همچنان پابرجاست مانند: گرمایش و سرمایش خوابگاه، ایجاد فضای مناسب برای مطالعه و تفریح و…

سرپرست سرای دانشجویی پردیس امیرکبیر در مصاحبه با خبرنگار رستا می‌گوید: خوابگاه کانکسی حدود سال ۱۳۹۲ برپا شده و از سال ۹۲ تا کنون تعداد زیادی از دانشجویان خوابگاهی همچنان در خوابگاه کانکسی ساکن هستند.

وی مشکلات خوابگاه کانکسی را به این صورت شرح می‌دهد: به دلیل فلزی بودن سازه، طبیعی است که در زمستان بسیار سردتر و در تابستان گرم‌تر باشد و قرارگرفتن آن بر روی آشپزخانه گرمای آن را تشدید می‌کند. سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی قدیمی کارآمد نیستند و متأسفانه روکش بلکا روی دیوارها که برای زیبایی انجام شده در صورت آتش‌سوزی (که امیدوارم دخترانمان همیشه از آن مصون باشند) به گسترش آن کمک می‌کند. لازم به ذکر است در بازدید اداره بهداشت به جمع‌آوری آن‌ها هم توصیه شد. نبود پله اضطراری و راهروهای تنگ نیز به مشکلات می‌افزاید. تخصیص فضای کوچک به هشت نفر نیز شرایط را به‌گونه‌ای کرده که دانشجویان برای افزایش فضای داخلی اقدام به خارج‌کردن کمدها و یخچال‌ها و قراردادن آن در راهرو کردند که عبورومرور و در صورت نیاز خروج اضطراری را در زمان موردنیاز دچار چالش بیشتر خواهد کرد.

وی تأکید کرد: ۹ اتاق برای گنجایش تقریباً هفتاد نفر با ۴ چشمه توالت و ۴ چشمه حمام و یک سینک ظرف‌شویی وجود دارد.

این سرپرست خوابگاه در خصوص وعده‌های داده شده، افزود: با هر جلسه و ورود هر مسئول و یا تغییر جایگاه وعده‌هایی مانند دادن زمین کنار دانشگاه هنر، زمین در هشتگرد، تغییر کاربری مدارس کرج، اختصاص قسمتی از زندان رجایی شهر و غیره داده شده و می‌شود.

چنان کمبود فضای خوابگاهی در دانشگاه فرهنگیان البرز سالانه افزایش‌یافته که هرسال به‌جای برچیده‌شدن خوابگاه کانکسی، مکان‌های دیگر دانشگاه مانند سرایداری‌ها به خوابگاه تغییر کاربری داده که اگر بخواهیم منصف باشیم، شرایط بعضی از آنان از این خوابگاه کانکسی بدتر است. قبل از این مدرسه انصارالمهدی جنب پردیس نیز با تلاش و همت مسئولین وقت به پردیس اختصاص یافت. همچنین خوابگاه جدیدی که مراحل پایانی تغییر کاربری آن در حال انجام است و با اختصاص ساختمان تجهیز مدارس استان البرز به دانشگاه فرهنگیان صورت‌گرفته و جای تشکر هم دارد اما نمی‌تواند باعث حذف خوابگاه کانکسی و انتقال دانشجویان به آن شود.

در پایان لازم است از تمامی کسانی که در مسیر اعلام و پیگیری مشکلات دانشگاه فرهنگیان استان البرز از سال ۹۰ تاکنون تلاش کرده و مجدانه تلاش می‌کنند، تشکر کرد؛ ولی باید اذعان داشت این امر بدون عزم و اعتبار ملی مسئولین کلان قابل‌انجام نیست، زیرا همان‌طور که می‌دانید استان البرز به دلیل نزدیکی بسیار زیاد به پایتخت و تراکم جمعیت بالا از برخی امکانات کم‌بهره بوده است و هیچگاه به طور اختصاصی برخلاف استان‌های دیگر مرکز تربیت‌معلم شبانه‌روزی در آن با کاربری صرف اصلی و ذاتی آن ساخته نشده است.

مشکلات دانشگاه فرهنگیان البرز مربوط به یک خوابگاه و آن هم کانکسی نیست؛ بلکه از آن جاست که هیچگاه مکانی به‌عنوان دانشگاهی آموزشی با کاربری شبانه‌روزی برای تربیت‌معلم متخصص در هیچ کجای البرز ساخته نشده است. برخی مشکلات آن مانند نداشتن سالن مطالعه، سالن اجتماعات (تغییر کاربری نمازخانه مدرسه)، سالن ورزشی، فضای سبز مناسب… است. در حال حاضر تعداد کلاس برای برگزاری کلاس آموزشی نیز برای کلیه دانشجویان ترددی و خوابگاهی محدود است، چه برسد به خوابگاه برای دانشجویان خوابگاهی.

لینک کوتاه : https://rastakhabar.ir/?p=8319

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.