مصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رستا اظهار داشت: سند هوش مصنوعی یکسری تکالیفی را برای همه دستگاهها بهوجود آورده است.
ما مبتنی بر راهکار ۱۷ سند تحول بنیادین که به بهرهمندی هوشمندانه از فناوری نوین اشاره میکند و بعد از ابلاغ سندهوش مصنوعی در تیرماه سه هدف مهم را در آموزش و پرورش برای اجراییسازی هوشمصنوعی در نظرگرفتیم.
وی افزود: بخشی از این اهداف در دست انجام است مثلاً در دل برنامه درسی ما یکسری موضوعاتی با هوش مصنوعی داریم.
آذرکیش تصریح کرد: برای اینکه این هویت ایرانی حفظ شود و برای آن استقلال هویتی که باید حفظ شود، ما خودمان محتوای را آماده میکنیم. الان یکی از کارهایی که آموزش هوش مصنوعی انجام میدهد، این است که به ما کمک میکند هویت ملی و دینی خودمان را تقویت کنیم.
وی در پاسخ به اینکه نحوه تولید ابزارهای هوش مصنوعی چگونه خواهد بود، گفت: ما نمیخواهیم صرفاً استفادهکننده از ابزار باشیم، بلکه میخواهیم خودمان تولیدکننده باشیم. این تولیدکننده بودن ما یعنی متناسب با فرهنگ ما و هویت ملی ما.
معاون آموزش متوسطه ادامه داد: ما سالهاست که در بحث تقویت تولید داخلی این شعار را داریم. چون با فرهنگ و هویت ما سازگارتر است نسبت به آن چیزی که وارداتی است. در حوزه هوش مصنوعی هم همین است.
آذرکیش در پایان گفت: تمام تلاش ما این است که بچهها خودشان در ساخت ابزارهای هوش مصنوعی طوری عمل بکنند که این به نوعی نابرابری که من در بحث اشاره کردم، به حداقل برسد.