• امروز : پنج شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
2

توتک، کودکی سرگردان/ اندر احوالات سازمان تعلیم و تربیت کودک

  • کد خبر : 8209
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
توتک، کودکی سرگردان/ اندر احوالات سازمان تعلیم و تربیت کودک
سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، نهادی نوپاست که اخیراً با توجه به تغییر مدیریت آن توسط وزیر آموزش و پرورش، با سرپرست اداره می‌شود. این شرایط، وضعیتی ناپایدار برای این نهاد در حال استقرار، رقم زده و نگرانی دغدغه‌مندان این حوزه را در پی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، سیده زهرا رضوی، تقریبا دوماه پیش بود که برنامه‌ی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت چهاردهم منتشر شد. وزیر آموزش و پرورش در این برنامه، یکی از مهم‌ترین آسیب‌های موجود در حوزه‌ی حکمرانی آموزش و پرورش را، «فقدان ثبات و پایداری در سیاست‌ها، برنامه‌ها و نظام راهبری و مدیریت آموزش و پرورش» برشمرده بود.

به گفته مسئول سابق سازمان تعلیم و تربیت کودک(توتک) در صفحه مجازی خود، علیرضا کاظمی، اندک زمانی پس از کسب رای اعتماد، با ملزم کردن مدیران ارشد وزارت‌خانه، به ارائه‌ی وضعیت واحد سازمانی خود در قالبی مشخص، قدمی شایسته در جهت اجرای اصول برنامه‌ی خود برداشت. ریاست سابق توتک هم اخیرا این‌گزارش را به صورت عمومی منتشر کرده، اما حالا پس از گذشت حدود دوماه از شروع کار وزیر، به نظر می‌رسد حداقل گزارش مربوط به این سازمان به استحضار وزیر و تیم جدید وزارتخانه نرسیده است؛ چراکه برخی از اموری که موجب کندی عملکردی سازمان می‌شود، دقیقا در همین ایام کوتاه عملیاتی شده است.

در این گزارش ، در صدر لیست موانع سازمان تعلیم و تربیت کودک، نبود اداره‌ی مستقل تعلیم و تربیت کودک در سطح اداره کل استان‌ها، به چشم می‌خورد؛ این در حالی است که با انتصاب رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی – با حفظ سمت – به سرپرستی سازمان توتک، می‌توان گفت این مشکل از سطح استانی به وزارتی، گسترده شده و استقلال کل این سازمان زیر سوال رفته است.

جای این سوال است که با وجود خالی نبودن جایگاه مدیریت سازمان، چه ضرورتی به انتخاب «سرپرست» تا پیش از انتصاب مسئول جدید بود؟ به نظر می‌رسد، به وقوع پیوستن این تصمیم، پیامدهای بسیاری را بر فعالیت این سازمان نوپا تحمیل کرده است. اگرچه طبق روال مرسوم، در حالی که انتخاب سرپرست، به منظور حفظ روند کارها تا انتخاب مسئول جدید صورت می‌گیرد، اما طبق اخبار واصله، از زمان انتصاب رضوان حکیم زاده، عمده کارهای در حال جریان سازمان، متوقف شده است .

یکی از این بخش‌ها «تیام» است. بخشی از سازمان تعلیم و تربیت کودک که به توانمندسازی نیروهای انسانی در حوزه‌ی اوان کودکی (از بدو تولد تا هفت‌سالگی) می‌پردازد، در این مدت، علاوه بر به تعلیق درآمدن برگزاری دوره‌های پیش‌بینی شده، گواهی‌های مربوط به دوره‌های برگزار شده نیز، علی‌رغم پیگیری افراد شرکت‌کننده، هنوز صادر نشده است؛ هم‌چنین سامانه‌ی الکترونیکی «تیام» به طور کامل غیرفعال شده است.

یکی از نقش های مهم دیگر سازمان، صدور مجوز کودکستان ها و مراکز ارائه دهنده خدمات اوان کودکی است که با وضعیت مشابهی روبه رو شده و مراجعین این بخش را دچار بلاتکلیفی و سرگردانی کرده است.

از سوی دیگر، به دستور سرپرست فعلی سازمان، برخی از نیروهای رسمی به وزارت‌خانه بازگشته‌اند و جمع کثیری از نیروهای قراردادی نیز بدون اتمام قراردادشان اخراج شده‌اند؛ که این خود مطابق موانع تشریح شده در گزارش سازمان، موجب کاهش سرعت امور است‌.

این اقدامات سوال‌برانگیز، باعث نگرانی فعالان حوزه‌ی کودک شده است و آن‌ها را نسبت به آینده‌ی سازمان و سرنوشت مسیر طی شده، دچار ابهام کرده است. بسیاری از فعالین این حوزه در کارزاری خواستار این شدند که این سازمان نوپا از سیاست‌زدگی و سرگردانی به دور بماند.

با وجود این وضعیت، به نظر می‌رسد ادامه‌ی این روند، اعتبار سازمان را نزد مخاطبان آن کم‌رنگ و زیست‌بوم‌‌ کودکی را دچار آسیب جدی می‌کند.

لازم است این وضعیت ناپایدار هرچه سریع‌تر مدیریت شود تا این سازمان نوپا بتواند در ثبات و به دور از سیاست زدگی، ماموریت مهم خود در حوزه کودکی که مورد سفارش رهبری بوده است را به انجام برساند.

لینک کوتاه : https://rastakhabar.ir/?p=8209

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.