به گزارش خبرگزاری رستا به نقل از ایرنا، یکی از این دانشآموزان پژوهشگر میگوید: با همکاری دوستانم عرفان هزاری و سید علی طاهری در شهرستان بیرجند دست به ابتکاری زدیم که منجر به تولید یک محصول نانورس مایع شد و اکنون در انتظار ثبت اختراع این محصول هستیم.
سید محمد رضوی که دانشآموز پایه یازدهم رشته ریاضی است در توضیح بیشتر طرح خود افزود: محصول نانورس مایع، بازدهی آب را بیشتر میکند و علاوه بر آن خاک بیابانها حاصلخیز میشود.
وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از استان خراسان جنوبی را کویر و بیابان تشکیل میدهد اظهار داشت: ماسههایی که در اغلب بیابانها و کویرهای استان دیده میشود مواد مغذی دارد که خاک کویر نمیتواند این مواد را به گیاه منتقل کند.
این دانشآموز پژوهشگر گفت: وقتی نانورس مایع را به ماسه بدهیم مواد مغذی را از ماسه دریافت و به گیاه منتقل میکند.
وی افزود: با راهنمایی و تشویق معلم خود وارد حوزه نانو شدیم و به دنبال راهکارهای ارزانقیمت برای تولید یک محصول هستیم.
رضوی بیان کرد: با مطالعه مقالات متعدد توانستیم نانورس مایع را تولید کنیم که کاربرد بسیار خوبی در بخش کشاورزی دارد و درصدد هستیم این محصول را ثبت اختراع و سپس به بازار عرضه کنیم.
وی گفت: در مجموع حدود چهار میلیون تومان برای تولید این محصول هزینه شده که بخش زیادی از آن توسط استاد راهنما تامین شد و امیدوارم با حمایتهایی که از این محصول میشود بتوانیم دست به تولید دانشبنیان بیشتری در زمینه ارتقای بخش کشاورزی بزنیم.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی امسال ۳۸ نفر در این استان برگزیده حوزه پژوهش شدند که سه طرح از آنها از جمله پژوهش داستان گویی، طراحی و ساخت دنیای نور و طرح تبدیل بیابانها به زمین کشاورزی حاصلخیز با استفاده از نانورس مایع در سطح دانشآموزی برگزیده کشوری هستند.
انتهای پیام