• امروز : چهارشنبه - ۲۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 10 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Wednesday - 11 December - 2024
2

هدف‌گذاری دانشگاه فرهنگیان: نسبت ۳۰ به یک دانشجومعلم به هیئت علمی

  • کد خبر : 8380
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۴
هدف‌گذاری دانشگاه فرهنگیان: نسبت ۳۰ به یک دانشجومعلم به هیئت علمی
رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان، در گفتگو با خبرنگار رستا گفت: در مدت پنج ساله اجرایی شدن برنامه هفتم پیشرفت، تلاش می‌کنیم نسبت دانشجومعلم به هیئت علمی را طبق برآورد این برنامه به نسبت ۳۰ به یک و حتی کمتر برسانیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا،فاطمه فتحی زاد، سرویس تربیت معلم، دانشگاه فرهنگیان با کمبود جدی هیئت علمی مواجه است و تعداد هیئت علمی متخصص و مجرب برای تربیت موثر دانشجومعلمان کافی نیست. در حال حاضر، دانشگاه فرهنگیان حدود ۹۴ هزار و ۵۰۰ دانشجومعلم و هزار و ۲۲۰ هیئت علمی دارد که نسبت دانشجو به هیئت علمی ۷۷ به یک می‌شود. البته تعداد هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان نسبت به گذشته بیشتر شده است و پیشرفت خوبی اتفاق افتاده است، اما همچنان دانشگاه فرهنگیان با کمبود هیئت علمی دست و پنجه نرم می‌کند. بدیهی است که دانشجومعلمان باید در کنار صلاحیت‌های علمی، توانایی‌ها و مهارت‌های معلمی را از اساتید کسب کنند و بتوانند زمینه و شرایط رشد علمی و اخلاقی دانش آموزان را فراهم آورند.

یکی از دانشجومعلمان ورودی ۱۴۰۰ رشته تاریخ پردیس امیرکبیر کرج در گفتگو با خبرنگار رستا در خصوص این مشکل بیان کرد: تعداد هیئت علمی نسبت به دانشجومعلمان کم است و همین موضوع باعث شده که درس‌های کمی برای ما ارائه شود و با وجود معدل بالا نتوانیم طبق برنامه درسی و به مقدار لازم واحد برداریم و همین باعث نگرانی ما برای فارغ التحصیلی شده است.

به نسبت ۳۰ به یک دست خواهیم یافت

بر اساس برنامه هفتم پیشرفت کشور، مطلوب این است که در مدت زمان اجرایی‌سازی پنج ساله‌ی این سند، نسبت دانشجو به هیئت علمی در دانشگاه فرهنگیان ۳۰ به یک برسد.

رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان، در گفتگو با خبرنگار رستا گفت: در مدت پنج ساله اجرایی شدن برنامه هفتم پیشرفت، تلاش می‌کنیم نسبت دانشجومعلم به هیئت علمی را طبق برآورد این برنامه به نسبت ۳۰ به یک و حتی کمتر برسانیم.

رحمت الله خسروی، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان و مدیر گروه مطالعات تربیت معلم در انجمن مطالعات برنامه درسی ایران معتقد است؛ هر راهکاری که در آن جذب اعضای هیئت علمی کافی و کیفی و نگهداشت حرفه‌ای آنها در دستور کار دانشگاه نباشد، راه گشا نیست. بسیاری از اوقات مشاهده می شود، هرچه اساتید خوب که تعدادشان در اقلیت است، رشته می کنند، برخی از مدرسان کم صلاحیت آن­ها را پنبه می کنند. غالب اساتید دانشگاه فرهنگیان، مدرسان مدعو هستند که در بسیاری موارد به سبب نیاز مبرم دانشگاه توجه چندانی به صلاحیت های علمی و حرفه ای آنها نمی شود. دانشگاهی که استاد هیئت علمی کافی و کیفی نداشته باشد نمی تواند عملکرد خوب و قابل دفاعی داشته باشد. استاد هیئت علمی به خاطر تعلق و تعهد حرفه ای به دانشگاه، توجه جدی تری به رشد شاخص های وجودی دانشگاه به ویژه در ابعاد تدریس و پژوهش نشان می دهد.

نبود امکانات کافی موجب دلسردی متقاضیان می شود

کمبود امکانات دانشگاه فرهنگیان و هموار نبودن مسیر رشد علمی اساتید از عواملی است که موجب می شود تا بعضا افرادی که به لحاظ علمی و تجربی در مرتبه خوبی قرار دارند، این دانشگاه را انتخاب نکنند و یا پس از ورود به دانشگاه دچار یاس و ناامیدی شده وبه فکر انتقالی بیفتند.

یکی دیگر از اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان می گوید: وقتی که استادی وارد دانشگاه می شود از او انتظار می رود تا وظایف استادی خود را به خوبی انجام دهد، ولی چون دانشگاه فرهنگیان ظرفیت خود را به حداکثر رسانده است؛ جایی برای استقرار نیروها ندارد و امکانات خوبی در اختیار هیئت علمی قرار نمی گیرد. این مسائل موجب می شود تا عضو نورسیده که انتظار دارد مورد حمایت سیستم قرار بگیرد، دلسرد شده و به فکر انصراف بیفتد. برخی از انتظارات دانشگاه قانونی است ولی وقتی امکانات کافی وجود نداشته باشد، علاوه بر دلزدگی موجب بروز نوعی تعارض نیز می شود. برای مثال انتظار دانشگاه این است که هیئت علمی ۴۰ ساعت در دانشگاه حضور داشته باشد اما این وقتی امکان پذیر است که هیئت علمی دفتر کار و امکانات حداقلی مانند سیستم، اینترنت، کتابخانه خوب و… در اختیار داشته باشد. این امکانات در دانشگاه فرهنگیان به خوبی در اختیار هیئت علمی قرار نمی گیرد، لذا وقت شخص به جز ساعاتی که به کلاس درس می رود صرف گفتگوهای بی حاصل می شود و درنهایت عضو نمی تواند به مقالات و تحقیقات خود برسد. این عوامل موجب تعارض عضو و سازمان و تنزل کیفیت می شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://rastakhabar.ir/?p=8380
  • نویسنده : فاطمه فتحی‌زاد
  • منبع : رستاخبر
  • 108 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.