به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رستا، همایش گرامیداشت دهه سرآمدی آموزش روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش؛ رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان؛ حجتالاسلام والمسلمین تقوی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان و جمعی از مسئولان، استادان و دانشجومعلمان در پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان تهران برگزار شد.
در این همایش بر ارتقای کیفیت تربیت معلم، جایگاه دانشگاه فرهنگیان و تحول در برنامههای درسی تأکید شد و از منتخبین دهه سرآمدی آموزش که به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شدهاند و همچنین منتخب دانشگاه تقدیر به عمل آمد.
دانشگاه فرهنگیان؛ ریشه نظام تعلیم و تربیت کشور
علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش، در این همایش با تأکید بر جایگاه بنیادین دانشگاه فرهنگیان در نظام تعلیم و تربیت اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان باید اولویت اول وزیر آموزش و پرورش باشد. اگر غیر از این باشد، نگاه درستی نیست. هرچه داریم باید به پای دانشگاه فرهنگیان بریزیم. هر چقدر توان داریم باید مصروف دغدغههای دانشگاه فرهنگیان کنیم. این دانشگاه ریشه تعلیم و تربیت کشور است. اگر این ریشه ضعیف شود، خبری از میوههای این درخت نخواهد بود.
وی ادامه داد: ما باید قدر معلمان را بدانیم، زیرا جامعه به اندازهای رشد و پیشرفت خواهد کرد که ارزش و جایگاه معلمان را درک کند. هفته بزرگداشت مقام معلم فرصتی است تا جامعه را به این نکته کلیدی و راهبردی آگاه کنیم. همچنین باید دقت کنیم که چه مسیری ما را به سعادت و سلامت هدایت خواهد کرد. وقتی معلم و علم و علمآموزی اینقدر ارزش دارد، قطعاً دانشگاه فرهنگیان جایگاهی صدها برابر والاتر از چیزی دارد که امروز در کلام جامعه ما جاری است. دانشگاهی که قرار است معلمی تربیت کند که انسان بسازد، باید از بالاترین توانمندیها، ارزشها و جایگاهها برخوردار باشد.
وزیر آموزشوپرورش با تأکید بر توجه به هویت معلم تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل ما هویت ملی و دینی است. ما باید معلم را از شأن صرفاً تعلیمی به شأن تربیتی ارتقاء دهیم. نیاز است در حوزه جذب دانشجو یک بازنگری اساسی انجام دهیم. باید دانشجویانی را جذب کنیم که با تمام وجود به معلمی عشق بورزند و به باورهای نظام جمهوری اسلامی پایبند باشند.
هرگز اجازه نخواهیم داد دانشگاه فرهنگیان را تضعیف کنند
کاظمی با تأکید مجدد بر جایگاه دانشگاه فرهنگیان گفت: تربیت معلم محور اصلی و حیاتی است. مسیرهای جذب غیر از فرهنگیان موقتی است و قطعاً ادامه نخواهد داشت. ما یک مسیر برای جذب در آموزش و پرورش داریم. هرگز اجازه نخواهیم داد مسیر اصلی جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان تضعیف شود. باید به سمتی حرکت کنیم که تمام استانداردهای دانشگاه مثل تجهیزات، استاد و … متناسب با نیاز روز آموزش و پرورش و تحصیل چهارساله شبانهروزی در دانشگاه فرهنگیان شود.
برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان، نیازمند تغییر است
وی در ادامه تأکید کرد: یکی از بخشهای مهم در کیفیت تحول، برنامه درسی است که بارها به آن اشاره کردهایم. کارگروه تحول در برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان و همچنین در آموزش و پرورش شکل گرفته است. جلسات شروع شدهاند، اما باید سرعت بیشتری به این فرآیند بدهیم تا بتوانیم تمام سرفصلهای دانشگاه را متناسب با نیازهای دانشجویان اصلاح کنیم. چرا که یکی از گلههای اصلی دانشجویان، همین موضوع است.
افزایش بیسابقه بودجه؛ سال کیفیت برای دانشگاه فرهنگیان
رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان، در این مراسم با ارائه آماری از رشد بودجه دانشگاه بیان کرد: بهمن ۱۴۰۲ بودجه تملک دارایی ما ۹۷ میلیارد بود که به هر مرکز کمتر از یک میلیارد میرسید. امروز این عدد به ۲۰۰۰ میلیارد رسیده؛ یعنی ۲۰ برابر شده است. بودجه عمرانی ما از ۱۵۶ میلیارد به ۱۶۰۰ میلیارد رسیده و بودجه عمومی دانشگاه سه برابر شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته را سال زیرساختها نامگذاری کردیم و امسال را سال کیفیت. فقط در حوزه فرهنگی برای امسال بیش از ۲۱۰ میلیارد تومان پیشبینی کردهایم.»
رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به توانمندی اعضای هیئتعلمی دانشگاه تأکید کرد: «ما ۱۶۶۰ هیئتعلمی توانمند داریم و سال گذشته حدود ۶۰۰ نفر را استخدام کردیم. همه این افراد تراز هستند. نخبهترین دانشجوها هم به دانشگاه فرهنگیان آمدهاند. طبق اعلام سازمان سنجش، فردی که در یک استان در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته میشود، در ۸۰ درصد رشتههای برتر استان هم میتوانست قبول شود.
محتوا و الگوهای آموزشی باید متناسب با نیاز دانشآموز باشد
در ادامه این همایش، حجتالاسلام والمسلمین تقوی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان، با تأکید بر تحول در آموزش گفت: نظام آموزشی ما باید دارای محتوای بهروز و روشهای نو باشد، وگرنه از تحولات و تغییرات روز عقب میمانیم. نیازها متفاوت شده و باید بر اساس نیاز دانشآموزان، محتوا و الگوهای آموزشی نیز تغییر کند.
وی افزود: انشاءالله دانشگاه فرهنگیان از مشکلات معیشتی و صنفی رها شود تا بتوان به مباحث رشد و تعالی پرداخت، نه دغدغه آب و نان. سرعت رشد دانشگاه در دو سال اخیر مطلوب بوده، اما باید از این فرصت تاریخی برای سرآمد شدن در نظام آموزش کشور استفاده کرد.