به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا؛ مراسم افتتاحیه اولین اردوی توانمندسازی مدیران و مربیان کودکستانهای بسیج سراسر کشور امروز، چهارشنبه، در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد. در این مراسم از کتابی به نام “باغچه” نیز رونمایی شد که راهنمایی برای مربیان کودک است.
سید حسام نوربخش، مدیرعامل مؤسسه طلوع نسلنور سازمان بسیج در این مراسم گفت: خیلی شنیدیم که میگویند؛ “مسیر ۷۰ساله زندگی را ۷ سال اول زندگی تعیین میکند.”، اما با وجود این حقایق که با آن آشنا هستیم و بهرغم ایجاد سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، توجه شایسته و بایسته به حوزه کودک و خانواده نشده است.
وی با اشاره به دو دلیل این بیتوجهی افزود: اولین دلیل این است که مسئله کودک را بهدرستی با اقتضائات تغییر نسلی نتوانستیم درک کنیم؛ پس مسئله ممکن است درست شناسایی نشده باشد.
مدیرعامل مؤسسه طلوع نسل نور سازمان بسیج ادامه داد: ممکن است مسئله را شناخته باشیم اما تمایل داشتیم با راهحل سنتی و ابزاری چون مدرسهزدگی در حوزه کودک و نوجوان کار کنیم.
نوربخش اضافه کرد: اگر قرار است تحولی شکل بگیرد، این تحول اتفاق نمیافتد مگر یکنگاه از پایین به بالا و ظرفیت جهادی و انقلابی صورت گیرد، در این راستا نهادی که در این مسیر پیشگام بوده، بسیج است.
وی با بیان اینکه “اگر بخواهیم در نظام رسمی قدم برداریم موفقیت حاصل نمیشود البته ورود به برخی از نظام رسمی مثل مجوزها، جزو اقتضائات است.”، گفت: در مؤسسه طلوع نور، رویکرد تحولی را در نظر گرفتیم و شناخت مربیان تحولگرا و جهادی را در پیش گرفتیم.
مدیرعامل مؤسسه طلوع نسل نور سازمان بسیج با اعلام اینکه ” ۲۷۰۹ مهدکودک در سراسر کشور داریم.”، اضافه کرد: در ۴ حوزه توانمندسازی مدیران، مربیان، والدگری و توانمندسازی خانواده و محتوا در این اردو برنامه داریم و در حوزه محتوا کتاب جدیدی در دست تألیف است که برای مهر جلد اول کتاب آماده میشود.
در ادامه مراسم، فاطمینژاد، مدیر عامل مؤسسه علمی _ آموزشی رزمندگان اسلام اظهار کرد: موضوع کودک همواره از موضوعاتی است خیلی در کانون توجه نبوده. حوزه کودک، حوزه کوچکی نیست و رور به روز پیچیدهتر می شود. در این حالت اگر حوزه کودک را به مسأله ملی تبدیل نکنیم به نتیجه نمیرسیم.
فاطمینژاد با اشاره به اینکه بیش از ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک داریم، افزود: اگر همه کسانی که در حوزه کودک فعالت میکند را در نظر بگیریم شاید پوشش حوزه کودک به یک میلیون و ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار کودک برسد.
وی با تأکید بر اینکه حوزه کودک، مسأله جدی برای آینده انقلاب اسلامی است، گفت: گروهها و نهادهایی که در عرصههای بینالمللی در حوزه کودک فعال هستند و مثلا سند ۲۰۳۰ را اجرا کردند، میدانند که باید در حوزه کودک هزینه کرد زیرا ماندگاری و اثرگذاری داشته و کم قیمتتر تمام میشود. یعنی هزینه میکنند کودک را از دست ما بربایند.
مدیرعامل مؤسسه رزمندگان اسلام اضافه کرد: نتوانستیم در حوزه کودک الگوی مشخص و تمرکز ساختاری مشخص ایجاد کنیم. البته دو، سه سال است سازمان ملی تعلیم و تربیت شکل گرفته است و هنوز ساختار این سازمان راه نیفتاده است و در بدنه آموزش و پرورش فعالیت میکند.
وی تصریح کرد: اگر تربیت صحیح کودک به شکل مردم پایه، جهادی و بر پایه رشد کودک باشد، اقدام موثر انجام دادیم. ما همواره نگاهمان این است که حوزه کودک از حاشیه به متن قرار گیرد و و در برنامه سیاستگذاران باشد.
فاطمینژاد اظهار کرد: موسسه طلوع نور یک استانداردی را باید در محتوا و فعالیت رقم بزند و بعد این موارد را با جهاد تبیین ارائه کند. در این صورت می توانیم یک الگوی دقیق در حوزه کودک ارائه دهیم.
گزارش تصویری خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رستا را در کلیپ زیر مشاهده کنید: