به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رستا، محسن زارعی در نشست خبری امتحانات نهایی ۱۴۰۴ با تأکید بر حفظ امنیت آزمونها و اهمیت فرآیند تصحیح اوراق، از آغاز مرحله تصحیح امتحانات نهایی خبر داد و توصیه کرد: دانشآموزان ابتدا راهنمای تصحیح را دریافت کرده و سپس اقدام به ثبت درخواست بازبینی نمرات کنند.
وی با بیان اینکه هیچگونه امکان دسترسی به سؤالات پیش از آغاز آزمون وجود ندارد، گفت: «ما ۵۴۷۲ مرکز آزمون برای پایههای دوازدهم و یازدهم داریم. سؤالات در فضای قرنطینه تولید میشوند و تا زمانی که رمز به مراکز ارسال نشود، فایل سؤالات در دسترس هیچکس قرار نمیگیرد.»
زارعی درباره آغاز فرآیند تصحیح اوراق اظهار داشت: «راهنمای تصحیح بلافاصله امروز در اختیار دبیران قرار میگیرد تا در صورت نیاز اصلاح شود و از فردا فرآیند تصحیح بهطور رسمی آغاز خواهد شد. ابلاغ رسمی تصحیح به دبیران نیز انجام میشود که این خود گامی در راستای توانمندسازی آنهاست.»
وی با مرور تجربه سال گذشته افزود: «در سال گذشته ۲۹۲ هزار دبیر بهعنوان مصحح در ۶۰۰ حوزه تصحیح فعال بودند. برای همه آنها کارنامه تصحیح صادر شد که هدف آن، توانمندسازی دبیران بود نه رتبهبندی. امسال برخلاف گذشته، حوزه تصحیح متمرکز نداریم و تمامی مدارس بهعنوان حوزه تصحیح عمل میکنند که مدیریت آن با مدیر مدرسه است. همچنین اسکن و بارگذاری پاسخنامهها نیز در همین مراکز انجام میشود.»
زارعی درباره نحوه تصحیح اوراق تشریحی گفت: «برگهها به صورت دومصحح تصحیح میشود و در صورت مغایرت، به مصحح سوم و حتی چهارم ارجاع داده میشود. سال گذشته، ۹۰ درصد همبستگی بین دو مصحح اول وجود داشت که نشانه مثبتی از همسویی در تصحیح پاسخهای تشریحی است. البته راهنمای تصحیح باید به خلاقیت دانشآموزان توجه داشته باشد و مصحح نیز باید این ابتکارها را لحاظ کند.»
وی درباره روند اعتراض دانشآموزان نسبت به نمرات تأکید کرد: «توصیه اکید ما این است که دانشآموزان ابتدا راهنمای تصحیح را مطالعه کنند، نمره خود را بررسی کرده و سپس درخواست بازبینی ثبت کنند.»
زارعی در پایان با اشاره به هدف نهایی تصحیح اوراق اظهار داشت: «فرآیند تصحیح با پیگیری معاونین آموزشی انجام میشود و این یک کار جمعی است که به مرجعیت کلاس درس و کتاب درسی بازمیگردد. این امر موجب خواهد شد معلم و دانشآموز به اهداف برنامه درسی و یادگیری عمیق رجوع کنند.»