به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رستا، علی فرهادی، سخنگو و معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری امروز به تشریح برنامههای دولت در زمینه عدالت آموزشی پرداخت و از تلاشهای مستمر برای کاهش شکافهای آموزشی میان مناطق مختلف کشور خبر داد. وی تأکید کرد که این موضوع در صدر اولویتهای دولت قرار دارد و اقدامات مهمی از جمله تجهیز مدارس، حمایت از دانشآموزان کمبضاعت و بهبود زیرساختهای آموزشی در حال انجام است.
فرهادی در این نشست به فداکاری معلمی به نام سرکار خانم معصومه عباسیان اشاره کرد که با فروش خودرو شخصی خود، هزینه تحصیل دانشآموز بیبضاعتش را تأمین کرده است. وی گفت: «هرچند به دیدن چنین صحنههایی عادت داریم، اما امیدواریم خداوند توفیق دهد تا بتوانیم بهتر در خدمت معلمان باشیم.»
دستاوردهای علمی دانشآموزان ایرانی در المپیادهای جهانی
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موفقیتهای علمی دانشآموزان ایرانی در المپیادهای جهانی گفت: «در ۸ المپیاد علمی جهانی، دانشآموزان ایرانی موفق به کسب ۳۶ مدال در رشتههای مختلف شدهاند.»
وی افزود: «ایران میزبان المپیادهای فیزیک و ترکیبات ریاضی بوده و رتبه علمی کشور در جهان ۱۵ است که این موفقیتها ریشه در نظام آموزشوپرورش دارد.»
فرهادی همچنین از شناسایی دو هزار و ۵۸۱ طرح برتر در جشنواره خوارزمی خبر داد و گفت: «از میان این طرحها، ۳۵ طرح انتخاب و پنج طرح برتر به وزارت علوم معرفی شدهاند.»
کاهش آسیبهای اجتماعی با طرحهای پرورشی و اردوهای تمشک
وی از برگزاری اردوهای «تمشک» برای حمایت از دانشآموزان در معرض آسیب خبر داد و گفت: «تاکنون ۱۰۰ هزار دانشآموز در این اردوها شرکت کردهاند.»
فرهادی تأکید کرد که این اقدامات در کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر بوده و کمتر رسانهای شدهاند.
حرکت آموزش و پرورش به سوی انرژیهای سبز
فرهادی در ادامه به تلاشهای وزارت آموزش و پرورش برای تجهیز مدارس به نیروگاههای برق خورشیدی اشاره کرد و گفت: «تاکنون ۱۰۰ مدرسه به این نیروگاهها مجهز شدهاند و هدفگذاری برای تجهیز دو هزار مدرسه در دست اجراست. بزرگترین مدرسه دارای نیروگاه خورشیدی در اصفهان با ظرفیت ۲۰۰ کیلووات فعالیت میکند.»
وی تصریح کرد: «فرهنگسازی و بهرهگیری از انرژیهای سبز یکی از برنامههای مهم ماست تا دانشآموزان نسبت به مصرف انرژی آگاهتر شوند.»
بهبود امکانات گرمایشی مدارس
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین از تجهیز سیستم گرمایشی هشت هزار کلاس و ۱۹ هزار مدرسه خبر داد که در مهرماه امسال اجرایی شده است.
عدالت آموزشی؛ اولویت دولت و آموزش و پرورش
فرهادی با اشاره به پیگیریهای رئیسجمهور در زمینه عدالت آموزشی گفت: «هفتهای یک جلسه با حضور رئیسجمهور درباره مسائل سختافزاری و نرمافزاری عدالت آموزشی تشکیل میشود و ایشان شخصاً موضوعات را دنبال میکنند.»
وی به استخدام ۱۰۴ هزار معلم در مهرماه اشاره کرد و گفت: «این معلمان پس از آزمون کتبی و ارزیابی به جمعیت آموزش و پرورش پیوستهاند. ۳۰ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و مابقی از طریق ماده ۲۸ استخدام شدهاند. احکام کارگزینی همه این معلمان صادر شده و حقوق خود را دریافت کردهاند.»
در خصوص رتبهبندی معلمان، فرهادی اعلام کرد: «اعتراضات ۵۷۲ هزار نفر در شهریور سال گذشته بررسی و پرونده آنها بسته شد. ۱۰۱ هزار معلم که مدارکشان ناقص بود، فرصت یافتند مستندات خود را ارائه دهند. پرونده ۲۸ هزار نفر باقیمانده نیز در حال بررسی است و تا ماه آینده تعیین تکلیف خواهد شد.»
وی در پایان تأکید کرد: «رتبهبندی اکنون در روال عادی قرار گرفته است و معلمان جدید نیز ابتدا مزایای رتبهبندی را دریافت میکنند.»
انتهای پیام