• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
2
گزارش کارشناسی

بررسی راهکارهای تقویت نظام آموزش و پرورش رسمی عمومی

  • کد خبر : 8192
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
بررسی راهکارهای تقویت نظام آموزش و پرورش رسمی عمومی
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی کارشناسی به بررسی راهکارهای تقویت نظام آموزش‌وپرورش رسمی عمومی پرداخته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، در چکیده گزارش «بررسی راهکارهای تقویت نظام آموزش و پرورش رسمی عمومی» آمده است:

نظام آموزش‌وپرورش با توجه به چالش‌هایی که عمدتاً ریشه در تمرکز شدید اختیارات مالی و اداری در ستاد وزارتخانه دارد، با مشکلات و مسائل روزمره‌ای مواجه است که در تمامی ادوار این وزارتخانه نیز ثابت بوده‌اند و همه وزرای آموزش‌وپرورش را وادار کرده که بخش عمده‌ای از وقت خود را به حل‌وفصل پایان‌ناپذیر آن‌ها تخصیص دهند.

ازسوی دیگر کمبودهای مالی باعث می‌شود که عمده بودجه آموزش‌وپرورش صرف پرداخت حقوق و دستمزد شود و تقریباً منابعی برای انجام امور کیفیت‌بخشی باقی نماند.

همچنین در قیاس با نظام‌های پیشرفته آموزش‌وپرورش دنیا، خلأهایی همچون اجباری نبودن پیش‌دبستانی در ایران، نبود پایگاه جامع اطلاعاتی برای آگاهی از وضعیت مدارس، حافظه‌محور بودن محتوای آموزشی و عدم ماندگاری معلمان ابتدایی در این مقطع موجبات افت کیفیت آموزشی را فراهم آورده است.

بر این اساس در گزارش پیش رو ضمن گذری مختصر بر برخی از اصلی‌ترین چالش‌های نظام آموزش‌وپرورش، راهکارهایی سیاستی با هدف تقویت مدارس دولتی و با رویکرد مدرسه محوری ارائه شده است.

این پیشنهادها، آموزش‌وپرورش را به ایجاد تغییراتی ساختاری و محتوایی سوق می‌دهد تا زیرساختی فراهم آید که موجب تسریع در تحول نظام آموزشی و اجرای سند تحول بنیادین شود.

محور اصلی این پیشنهادها، تمرکززدایی از ستاد آموزش‌وپرورش با ارتقای ادارات کل استانی به سازمان‌های آموزش‌وپرورش استانی و سپس اعطای اختیارات مالی و اداری از ستاد به سازمان بوده است.

همچنین پیشنهادی برای اجباری شدن آموزش‌های پیش‌دبستانی با امکانات فعلی ارائه شده است. موارد مهم دیگری همچون ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مدارس و رتبه‌بندی مدارس به تبع آن، اصلاح تقویم آموزشی و اعطای اختیارات به استان‌ها، تعیین مشوق‌هایی برای نگهداشت معلمان در مقطع ابتدایی و تغییراتی در سامان‌دهی نیروی انسانی از دیگر پیشنهادهای ذکر شده است.
فایل را از اینجادانلود کنید‌.

لینک کوتاه : https://rastakhabar.ir/?p=8192

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.