به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رستا؛ حجتالاسلام محمدحامد مبینی، قائممقام سازمان مدارس صدرا و مسئول رزمایش سفارتخانه مقاومت، با اشاره به آغاز این رزمایش از ابتدای مهرماه، گفت: «مدارس باید سنگر مبارزه باشند» و این ادبیات برگرفته از تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است که فرمودند: «در حقیقت سنگر اصلی مبارزه با استکبار جهانی باید همین سنگر مدرسه و سنگر تعلیم و تربیت باشد.» وی افزود که هدف از اجرای این طرح، ایجاد بستر کنشگری دانشآموزان در مسائل اجتماعی و بینالمللی است.
در گام نخست این رزمایش، هستههای مقاومت دانشآموزی در مدارس شکل گرفت و فعالیتهای آنها در سه سطح مدرسه، محله و شهر تعریف شد. درون مدارس، اقداماتی مانند دیوار مقاومت، یادمان مقاومت، صبحگاه مقاومت و برنامه ایران همدل اجرا شد. در سطح محله، دانشآموزان با اجرای تبیین خانهبهخانه و رزمایش مدرسهبهمدرسه، دیگر دانشآموزان را به این عرصه فراخواندند. در سطح شهری نیز ایستگاههای فرهنگی-تبیینی مقاومت در مناطق پرتردد برپا شد و همایشهای شهری مقاومت با حضور دانشآموزان برگزار گردید.
حضور ۸۵۰ مدرسه در این رزمایش شامل ۵۴۰ مدرسه دخترانه و ۳۱۰ مدرسه پسرانه بوده است و تاکنون مدارس متعددی در استانهای مختلف، از جمله ۲۵ مدرسه در تهران، به این طرح پیوستهاند. علاوه بر این، ۱۲۰۰ مدرسه دیگر نیز ثبتنام کردهاند و برنامههایی ویژه برای دهه فجر در نظر گرفتهاند.
گام دوم این رزمایش با هدف گسترش کنشگری بینالمللی در دستور کار قرار گرفته است. امید میرزای شیرازی، نماینده سازمان مدارس صالح و مدیرعامل مدارس پیشرفت، در این خصوص اظهار داشت که در این مرحله، مدارس الگوی صالح نیز به سفارتخانههای مقاومت تبدیل خواهند شد. همچنین دو محور اصلی این مرحله عبارتاند از: روایت پیشرفت مقاومت (بیان دستاوردهای جمهوری اسلامی و کشورهای محور مقاومت توسط دانشآموزان) و رویای مقاومت (ترسیم نقشآفرینی دانشآموزان در آینده جهان، بهویژه در آستانه نیمه شعبان و میلاد امام زمان (عج)).
در گام دوم، سه برنامه جدید به رزمایش اضافه شده است:
۱. زنگ مقاومت؛ که هر هفته با صلاحدید مدیر مدرسه اجرا خواهد شد.
۲. سنگر مقاومت؛ که با پیوند مدارس و مساجد، دانشآموزان در جلسات تبیینی مساجد حضور خواهند داشت.
۳. جمعههای مقاومت؛ که در آن، دانشآموزان با حضور در نمازهای جمعه، بازارهای خرید و مراکز عمومی، جریان مقاومت را برای مردم تبیین خواهند کرد.
در راستای تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار ۱۳ آبان با دانشآموزان مبنی بر لزوم ارتباطگیری با دانشآموزان کشورهای دیگر، هستههای مجازی مقاومت در حال شکلگیری است و دانشآموزانی که توانایی کنشگری در فضای مجازی دارند، بهعنوان سفیران مقاومت در فضای مجازی فعالیت خواهند کرد.
حجتالاسلام مبینی همچنین از آموزشوپرورش، معاونت پرورشی، ادارات کل استانها و صداوسیما برای همکاری در تبلیغ و اجرای این رزمایش تقدیر کرد. وی افزود که وبگاهی برای ثبتنام مدارس در این طرح راهاندازی شده است که از طریق آن، راهنمای شکلگیری هستههای مقاومت برای مدارس ارسال خواهد شد.
بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، در اوایل اسفندماه، بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ مدرسه در تجمع سفارتخانههای مقاومت شرکت خواهند کرد.