به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی، عملکرد بودجه وزارت آموزش و پرورش را تا پایان آبان ماه ۱۴۰۲ منتشر کرد.
در مقدمه این گزارش، بررسی عملکرد بودجه، ازجمله مقدمات بودجهریزی سال آتی عنوان شده است.
در این گزارش اشاره شده است که برخی از تبصره هایی که بعضاً به سختی نیز تصویب می شود، فاقد عملکرد هستند و برخی از ردیف های بودجه ای نیز کمترین میزان تخصیص را دارند.
تا پایان آبان ماه از کل اعتبارات هزینهای عمومی وزارت آموزشوپرورش که ۱۹۶هزار میلیارد تومان میباشد، ۶۷/۵درصد یعنی معادل ۱۳۱هزار میلیارد تومان تخصیص یافته که از این مبلغ۹۰/۱۱درصد صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده است. از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور (۷/۸ هزارمیلیارد تومان) نیز که عمده و مهم ترین بخش اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای وزارت آموزشوپرورش را تشکیل میدهد، تا پایان آبان ماه تنها ۲۵درصد معادل ۱/۹هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
این وضعیت گویای آن است که تقریباً هر آنچه که بودجه به وزارت آموزشوپرورش تخصیص داده شده، صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و عملاً به پروژههای تحولی یا ساخت و ساز مدارس بودجهای که حلال مشکلات باشد، اختصاص نیافته است، البته باید بدین نکته نیز اشاره داشت که یکی از اصلی ترین دلایلی که موجب کمبود بودجه می شود، عدم برآورد دقیق همه هزینهها و مصارف از سوی آموزشوپرورش و نبود آمارها و سنجههای دقیق و شفاف است.
درخصوص تبصرههای بودجهای مرتبط با آموزشوپرورش نیز در برخی موارد به دلیل مشکلات فرایند اجرا یا قدرت پایین آموزشوپرورش در چانهزنی نسبت به سایر حوزه ها، تخصیص تام و کاملی دیده نمی شود.
فایل کامل گزارش را، اینجا دانلود کنید.