• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
10
به مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)

نقش حضرت زهرا(س) در دفاع از اسلام و ولایت

  • کد خبر : 5725
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۲
نقش حضرت زهرا(س) در دفاع از اسلام و ولایت
حضرت زهرا (س) با تعالیم دینی، تربیت اخلاقی، مبارزه برای حقوق ولایت امام علی (ع) و اهل بیت (علیهم السلام) و ارائه نمونه‌ای برتر از زندگی اسلامی، به پیشرفت و ترویج اسلام کمک بزرگی کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، دختر پیامبر اسلام، نقش مهمی در حمایت از ولایت و پیروی از امامت داشت، ایشان به عنوان همسر امام علی (علیه السلام) و مادر حسن و حسین (علیهما السلام)، نه تنها در حیات خود بلکه پس از شهادت پیامبر نیز به امامت و ولایت امام علی (ع) پشتیبانی کردند.

حضرت زهرا (س) در مراسم غدیر خم که پیامبر اسلام (ص) در آنجا امامت امام علی (ع) را به عنوان جانشین خود اعلام کرد، از طرف خداوند و پیامبر، به عنوان اولین مؤمن و ولی الله اعلام شد، با حضور در این مراسم و با تأیید علنی امامت امام علی (ع)، نقش مهمی در تثبیت ولایت ایشان داشت.

علاوه بر این، حضرت زهرا در طول زندگی خود برای حفظ ولایت و امامت امام علی تلاش کردند، ایشان با تبلیغ و ترویج آموزه‌های امام علی (ع) و نقد و مبارزه با سیاست‌های نادرست و تجاوز به حقوق امامت، به عنوان یکی از عوامل اصلی در حفظ امامت و ولایت ایشان شناخته می‌شوند.

در کتب تاریخی و روایات اسلامی، حضرت زهرا به عنوان نمونه‌ای از تعهد به ولایت و پایبندی به امامت شناخته شده است، ایشان در طول زندگی خود به عنوان یک نمونه الهی از زنان با ارزش و قدرت در حمایت از ولایت شناخته می‌شوند.

حضرت فاطمه زهرا (س) نقش بسیار مهمی در تثبیت ولایت امام علی (ع) داشت، با تلاش‌های فراوان خود در ایجاد ارتباط نزدیک بین امام علی (ع) و جامعه، به عنوان پشتیبان اصلی امامت و ولایت ایشان عمل کرد.

اعلام علنی و تأیید امامت

استاد دانشگاه فرهنگیان اراک با اشاره به برخی از نقش‌های حضرت زهرا (س) در تثبیت ولایت امام علی (ع) می‌گوید: اعلام علنی و تأیید امامت از جمله این نقش‌ها است، حضرت زهرا در مراسم غدیر خم امامت امام علی را تأیید کرد، این اعلام علنی و تأیید به جامعه اسلامی نشان داد که امامت امام علی به وصیت پیامبر اسلام برمی‌گردد و ولایت او مورد قبول الهی است.

حسین معافی می‌گوید: حمایت در سخنرانی‌ها حضرت زهرا در جلسات و سخنرانی‌های عمومی، به تبلیغ و ترویج آموزه‌های امام علی پرداخت، با بیان معارف و ارزش‌های امام علی (ع) و برجسته کردن خصال اخلاقی ایشان، به تثبیت ولایت ایشان کمک کرد.

نقد و مبارزه با سیاست‌های نادرست

وی در خصوص نقش حضرت زهرا در نقد و مبارزه با سیاست‌های نادرست بیان می‌کند: حضرت زهرا (س) در مقابل سیاست‌های نادرست و تجاوز به حقوق امامت و ولایت، مبارزه کرد، با اعتراض به ستم‌ها و نقد و برخاستن در برابر ظلم و ستم، جامعه را به عمل برای حفظ ولایت امام علی (ع) تشویق کردند.

تأیید امامت در مشروعیت دینی

تأیید امامت در مشروعیت دینی یکی دیگر از نقش آفرینی‌های حضرت زهرا (س) است که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرده و می‌گوید: فاطمه زهرا با حضور و مشارکت خود در مراسم‌ها و جلسات دینی، وجود امام علی (ع) را به عنوان رهبر مشروع و امام معصوم تأیید کرد، به عنوان برترین نمونه الهی از اطاعت و پایبندی به امامت، تأکیدی بر اهمیت ولایت امام علی (ع) و توسعه یافتگی عصمت و معصومیت ایشان داشت.

این موارد تنها برخی از نقش‌های حضرت زهرا (س) در تثبیت ولایت امام علی (ع) است، بانوی دو عالم استفاده از تمامی ظرفیت‌های خود، به عنوان نمونه الهی از پیروی و اطاعت از امامت و ولایت ایشان عمل کردند و برای جامعه اسلامی الگویی برتر بودند.

حضرت فاطمه زهرا به عنوان دختر پیامبر اسلام و همسر امام علی (ع) و مادر امام حسن و حسین (ع) نقش مهمی در پیشرفت و ترویج اسلام داشته است، به طور فعال در تعالیم اسلامی شرکت کرد و در بسیاری از جوانب زندگی و امور اجتماعی و سیاسی مؤثر بودند.

حامی و مشاور پیامبر اسلام

معافی با اشاره به برخی از نقش‌های حضرت زهرا (س) در پیشرفت اسلام اظهار می‌کند: حامی و مشاور پیامبر اسلام، حضرت زهرا (س) در طول زندگی پیامبر اسلام (ص) به عنوان دختر گرامی و همسر امام علی (ع)، از ایشان حامی و مشاور بود و در امور سیاسی و اجتماعی به پیامبر کمک کرده و نصایح و راهنمایی‌های مهمی به ایشان ارائه می‌دادند.

وی در خصوص نقش تربیتی و تعلیمی حضرت زهرا بیان می‌کند: زهرا (س) نقش بسیار مهمی در تربیت و تعلیم امامان شیعه، به ویژه امام حسن و حسین (ع) داشت، از کودکی تا بزرگسالی به تربیت و آموزش اخلاقی، علمی و دینی فرزندان خود توجه ویژه‌ای داشت و آن‌ها را به روش‌های اسلامی تربیت کرد.

ترویج اخلاق و ارزش‌های اسلامی

استاد دانشگاه فرهنگان اراک با اشاره به نقش دفاع از حقوق اهل بیت (ع) تصریح می‌کند: پس از وفات پیامبر اسلام، حضرت زهرا (سلام الله علیها) برای حفظ حقوق امام علی (ع) و اهل بیت (علیهم السلام) علیه سلطه و حکومت‌های نامشروع و مخالف ولایت امام علی (ع) اقدام و در خطبه فدک و در جلسات عمومی اعتراض خود را به ستم‌ها و نادیده گرفتن حقوق خانواده پیامبر اعلام کردند.

معافی ترویج اخلاق و ارزش‌های اسلامی را نیز مورد اشاره قرار داده و می‌گوید: حضرت زهرا در خطبه‌ها و سخنرانی‌های خود به ترویج اخلاق و ارزش‌های اسلامی، از جمله عدالت، صدمعتدل بودن، مراقبت از نیازمندان و فقیران، احترام به والدین و حفظ خانواده و دیگر اصول و مقتضیات دینی تاکید و با نمونه زندگی خود و رفتار اخلاقی و ارزشمندشان، اسلام را به نمونه‌ای الهام‌بخش برای دیگران تبدیل کرد.

به گفته وی حضرت زهرا (سلام الله علیها) به عنوان یکی از علمای بزرگ و دانشمندان حقیقی اسلام، علاوه بر تربیت فرزندان و خانواده‌اش، دانش و معرفت خود را به دیگران نیز انتقال داد، برخی از آثار ادبی و دعا‌های معروف و مناجات‌هایی را به جا گذاشتند که تا به امروز در عرصه ادبیات و عرفان اسلامی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور کلی، حضرت زهرا (س) با تعالیم دینی، تربیت اخلاقی، مبارزه برای حقوق ولایت امام علی (ع) و اهل بیت (علیهم السلام) و ارائه نمونه‌ای برتر از زندگی اسلامی، به پیشرفت و ترویج اسلام کمک بزرگی کردند.

لینک کوتاه : https://rastakhabar.ir/?p=5725

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.