به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا؛
با توجه به مسائل مطرح شده در خصوص کسر ۴۵درصد از حقوق دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان، تاکید میشود که این کسر از حقوق به عنوان مصوبه مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۶۰ تاکنون در حال انجام است و مرتبط با مدیریت و یا دوره فعلی نیست.
قانونگذار هم از ابتدای انقلاب، مبالغ شهریه و کسر از حقوق دانشجومعلم را به ترتیب رقمهای ۵۵ و ۴۵درصد در نظر گرفته است و با ادغام این دو، مانع حذفشدن آن در دولتهای مختلف شده است.
خواست و تلاش رئیس دانشگاه فرهنگیان، همواره بر عدم کسر این رقم از حقوق دانشجومعلم بوده است. این درخواست به مجلس شورای اسلامی نیز منعکس شده است، چنانکه در دوره مدیریت فعلی دانشگاه با طرح موضوع در هیات امنای دانشگاه طی سال ۱۳۹۸ و اخذ مصوبه برای کاهش کسر از حقوق، این میزان از ۴۵درصد به ۲۰درصد (۲۵ درصد به سود دانشجومعلم) تقلیل یافت. اجرای آن هم در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با ۵۵درصد دریافتی قبلی، ۸۰درصد دریافتی برای دانشجو معلم را به همراه داشته است. به عبارتی دانشجو معلم با حقوق ۳۸،۰۰۰،۰۰۰ ریال با کسر از حقوقی فقط به اندازهی ۲۰درصد مواجه است.
یادآور میشود که دانشجومعلمان این دانشگاه نیروهای آموزش و پرورش و در استخدام این وزارتخانه هستند. این کسر از حقوق نیز به عنوان قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، از سوی ادارات کل ۳۲ گانه آموزش و پرورش انجام شده و به حساب خزانه واریز میشود.
عدم اطلاع این نماینده محترم از قوانین و مصوبات مجلس جای پرسش دارد!
در سال ۱۳۹۶ و آغاز فعالیت مدیریت فعلی در دانشگاه فرهنگیان، این دانشگاه که رو به انحلال و تعطیلی بود با تلاش و همت شبانهروزی احیا و پذیرش دانشجو از ۳ هزار نفر به ۴۵ هزار نفر افزایش یافت. همچنین به یاری کمیسیون بودجه مجلس، حقوق دانشجویان تنها ۷ میلیون ریال بود که به مبلغ ۳۸ میلیون ریال افزایش یافت.
تاکید میشود: دانشگاه فرهنگیان هیات امنایی است نه یک دانشگاه مستقل نظیر دانشگاههای پیام نور و آزاد؛ لذا تصمیمگیریها در این دانشگاه به صورت شورایی است نه فردی، و این تصمیمات هم توسط مجلس تقنین و به وسیله هیاتامنا ابلاغ میشود.
اعضای هیات امنای دانشگاه نیز با حضور رئیسجمهور محترم در راس، متشکل است از:
– حجهالاسلام دکتر رستمی نماینده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاههای کل کشور
– حجهالاسلام دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
– دکتر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور
– دکتر جمشید انصاری رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور
– دکتر غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری
– حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش
– حجهالاسلام دکتر پارسانیا دانشگاه باقرالعلوم
– دکتر حدادعادل
– دکتر رضایی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
– دکتر خاکی صدیق معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
– دکتر طاهری نماینده سازمان برنامه وبودجه کشور
در پایان ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد:
– جذب دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان در ۹۸ پردیس و مرکز، ۳۱ استان و ۲۴ رشته با نظر هیات امنا و اعلام نیاز آموزش و پرورش انجام می شود (مانند ماده ۲۸).
– هر گونه کسر از حقوق در دانشگاه فرهنگیان تابع قانون مجلسی است که احمد نادری هم عضو آن مجلس محترم است.
– جذب هیات علمی در دانشگاه های دولتی نظیر دانشگاه فرهنگیان از طریق سامانه نور وزارت علوم صورت میگیرد نه توسط خود دانشگاه، اما گویا نماینده محترم از این مساله کاملا بیاطلاع است.
– هر هیات علمی برای جذب باید مراحل دشوار استعلام، مصاحبه، حراست، نهاد، مستندات علمی و…. را طی کند. لذا تاکید میشود جذب هیات علمی از اختیارات مستقیم دانشگاه نیست.
انتهای پیام/