خانه / مطالب متنوع / طرز تهیه لیمو عمانی خانگی در منزل

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی در منزل

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی در منزل

طرز تهیه لیمو عمانی
طرز تهیه لیمو عمانی

لیمو عمانی در واقع همان لیمو ترش شیرازی خشک شده است که به عنوان چاشنی در تهیه انواع غذا های ایرانی و عربی استفاده می شود و در دو رنگ زرد مایل به قهوه ای و سیاه به بازار عرضه می شود.

اگر لیمو ترش های شیرازی بر روی درخت خشک شوند، لیمو عمانی زرد مایل به قهوه ای می شود. اگر آن ها را در آب و سرکه بجوشانند و سپس زیر نور خورشید خشک کنند، لیمو عمانی به دست آمده سیاه می شود.

لیمو عمانی را می توان در فر، دستگاه خشک کن و یا به طور طبیعی زیر نور خورشید خشک کرد. در ادامه همراه رستا خبر باشید تا با طرز تهیه لیمو عمانی خشک صنعتی و خانگی بیشتر آشنا شوید؛

نحوه تهیه لیمو عمانی صنعتی با دستگاه خشک کن

در صنعت برای تهیه لیمو عمانی، لیمو شیرازی های تازه را در دستگاه های خشک کن صنعتی با قدرت بالا قرار می دهند.

در این روش که سریع ترین و کم هزینه ترین راه درست کردن لیمو عمانی محسوب می شود، لیمو ترش ها در کمترین زمان ممکن خشک می شوند اما عطر و طعم لیمو عمانی خانگی را پیدا نمی کنند.

طرز تهیه لیمو عمانی سیاه در منزل

مواد لازم

  • لیمو ترش شیرازی – 1 کیلوگرم
  • سرکه – 1 فنجان
  • نمک – به مقدار لازم

روش تهیه

1. لیمو ترش های شیرازی را خوب بشویید و بر روی آن ها مقداری نمک بریزید. بگذارید 1 روز بماند و سپس آن ها را با آب سرد خوب بشویید.

لیمو ترش های شیرازی را به مدت 1 روز در آب و نمک خیس کرده و آبکشی کنید
لیمو ترش های شیرازی را به مدت 1 روز در آب و نمک خیس کرده و آبکشی کنید

2. درون یک قابلمه مقداری آب بریزید، سرکه را به آن اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاید. حالا لیمو ترش ها را به مخلوط آب و سرکه اضافه کنید و بگذارید 10 ثانیه بجوشند، سپس با آب سرد خوب آبکشی کنید.

لیمو ترش ها را در قابلمه ی حاوی آب و سرکه بجوشانید
لیمو ترش ها را در قابلمه ی حاوی آب و سرکه بجوشانید

مجددا لیمو ترش های آبکشی شده را درون مخلوط آب جوش و سرکه بریزید و این بار اجازه دهید به مدت 1 دقیقه بجوشند، سپس درون آبکش بریزید اما آن ها را آبکشی نکنید.

لیمو ترش ها را آبکشی کنید
لیمو ترش ها را آبکشی کنید

3. پس از خنک شدن لیمو‌ ترش ها با خلال دندان سوراخ ریزی روی هر کدام ایجاد کنید، آن ها را بر روی یک پارچه ی نخی تیره (برای جذب نور بیشتر) بریزید و به مدت 10 روز زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.

لیمو ترش های پخته شده را زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند
لیمو ترش های پخته شده را زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند

4. لیمو های کمی خشک شده را درون سبد بریزید و بگذارید چند روز هم در سایه بمانند تا کاملا خشک شوند.

5. لیمو عمانی سیاه شما آماده است.

لیمو عمانی خانگی آماده است
لیمو عمانی خانگی آماده است

6. می توانید لیمو عمانی ها را آسیاب کنید تا پودر یا گرد آن تهیه شود.

پودر یا گرد لیمو عمانی
پودر یا گرد لیمو عمانی

طرز تهیه لیمو عمانی ورقه ای با لیمو ترش تازه

طرز تهیه لیمو عمانی ورقه ای
طرز تهیه لیمو عمانی ورقه ای

مواد لازم

لیمو ترش شیرازی – 1 کیلوگرم

روش تهیه

1. لیمو شیرازی ها را خوب بشویید و بگذارید 24 ساعت در آب بمانند تا تلخی آن ها گرفته شود.

2. لیمو های خیس خورده را به صورت ورقه ورقه ببرید، هسته های آن را جدا کنید و به مدت 10 روز زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.

3. لیمو عمانی ورقه ای یا لیمو خشک حلقه ای شما آماده است می توانید از آن ها برای تهیه انواع چای و دمنوش استفاده کنید.

تلخی لیمو عمانی را چگونه بگیریم؟

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که برای رفع تلخی لیمو عمانی در غذا چه باید کرد؟

خب جواب ساده است! می توانید از پودر یا گرد لیمو عمانی برای تهیه غذا استفاده کنید.

اما بهتر است بدانید که برای گرفتن تلخی لیمو عمانی در غذا توصیه می شود که آن ها را چند ساعت قبل از مصرف در آب گرم خیس کنید. علاوه بر این حذف هسته های داخل لیمو عمانی هم تا حدودی به رفع تلخی آن کمک می کند.

طرز استفاده از لیمو عمانی

لیمو عمانی را به عنوان چاشنی به صورت درسته یا پودر شده (گرد لیمو) برای تهیه انواع خورش های ایرانی از جمله قورمه سبزی و قیمه، آبگوشت، انواع سوپ، چای، دمنوش و شربت به کار می برند.

حتما ببینید

مرگ خاموش کودکان به علت استفاده از تلفن همراه

مرگ خاموش کودکان به علت استفاده از تلفن همراه امروزه تلفن همراه به یکی از …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *