خانه / سلامت و پزشکی / تأثیر ویتامین Cتکمیلی بر سطح قند و چربی خون در بیماران دیابتی

تأثیر ویتامین Cتکمیلی بر سطح قند و چربی خون در بیماران دیابتی

افراد ديابتي بيش­تر از افراد عادي در معرض عوارض متعدد قلبي- عروقی، عصبی، کلیوی، چشمی می­باشند. از آن­جا­که ويتامين C در بسياري از فعل و انفعالات شيميايي به­طور رقابتي جانشين گلوکز مي­شود و از گليکوزيله شدن غير آنزيمي پروتئين­ها از جمله هموگلوبين و لیپوپروتئین­ها جلوگيري مي­کند، به نظر مي­رسد در پیش­گیری از عوارض دیابت مؤثر باشد. در این مطالعه تأثیر ویتامین C تکمیلی بر روی میزان قند و چربی بیماران دیابت نوع II مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش­ها: اين مطالعه از نوع کارآزمايي باليني تصادفی دو سوکور می­باشدکه بر روي 136 بيمار مبتلا به ديابت نوع II انجام شده است. بیماران به­طور تصادفی در دو گروه دریافت­کننده ویتامین C (به مقدار 1250 گرم، پنج بار در روز، به مدت 3 ماه) و دارونما قرار گرفتند، میزان قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول، تری­گلیسرید LDL ,HDL آن­ها  قبل و بعد ازمطالعه اندازه­گیری شد و اطلاعات به­دست آمده با استفاده از آزمون t نمونه­هاي زوج و نرم­افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتايج: در این مطالعه اکثریت بیماران را زنان تشکیل داده­اند (در گروه دريافت­كننده ويتامين C، 7/64% و گروه شاهد 2/62%). ميانگين سني گروه دريافت­كننده ويتامين C برابر 8/6 ± 8/51 سال و گروه دارونما (شاهد) 7/9 ± 8/50 سال گزارش شده است. در پایان مطالعه در گروه مصرف­کننده ویتامین C نسبت به گروه شاهد ميانگین غلظت FBS، LDL، تري­گليسريد، كلسترول و هموگلوبين گليكوزيله به­طور معنا­داری کاهش و ميانگين HDL در گروه مصرف­کننده ویتامین C افزایش معنا­داری داشته است.

نتیجه­گیری:  نتایج مطالعه نشان می­دهد که ویتامین C تکمیلی، میزان قند و چربی خون را در بیماران دیابتی نوع دو کاهش می­دهد. لذا مصرف آن را می­توان به بیماران دیابتی توصیه نمود و به­این وسیله باعث کاهش عوارض این بیماری خواهیم بود.

افراد ديابتي بيش­تر از افراد عادي در معرض عوارض متعدد قلبي- عروقی، عصبی، کلیوی، چشمی می­باشند. از آن­جا­که ويتامين C در بسياري از فعل و انفعالات شيميايي به­طور رقابتي جانشين گلوکز مي­شود و از گليکوزيله شدن غير آنزيمي پروتئين­ها از جمله هموگلوبين و لیپوپروتئین­ها جلوگيري مي­کند، به نظر مي­رسد در پیش­گیری از عوارض دیابت مؤثر باشد. در این مطالعه تأثیر ویتامین C تکمیلی بر روی میزان قند و چربی بیماران دیابت نوع II مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش­ها: اين مطالعه از نوع کارآزمايي باليني تصادفی دو سوکور می­باشدکه بر روي 136 بيمار مبتلا به ديابت نوع II انجام شده است. بیماران به­طور تصادفی در دو گروه دریافت­کننده ویتامین C (به مقدار 1250 گرم، پنج بار در روز، به مدت 3 ماه) و دارونما قرار گرفتند، میزان قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول، تری­گلیسرید LDL ,HDL آن­ها  قبل و بعد ازمطالعه اندازه­گیری شد و اطلاعات به­دست آمده با استفاده از آزمون t نمونه­هاي زوج و نرم­افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتايج: در این مطالعه اکثریت بیماران را زنان تشکیل داده­اند (در گروه دريافت­كننده ويتامين C، 7/64% و گروه شاهد 2/62%). ميانگين سني گروه دريافت­كننده ويتامين C برابر 8/6 ± 8/51 سال و گروه دارونما (شاهد) 7/9 ± 8/50 سال گزارش شده است. در پایان مطالعه در گروه مصرف­کننده ویتامین C نسبت به گروه شاهد ميانگین غلظت FBS، LDL، تري­گليسريد، كلسترول و هموگلوبين گليكوزيله به­طور معنا­داری کاهش و ميانگين HDL در گروه مصرف­کننده ویتامین C افزایش معنا­داری داشته است.

نتیجه­گیری:  نتایج مطالعه نشان می­دهد که ویتامین C تکمیلی، میزان قند و چربی خون را در بیماران دیابتی نوع دو کاهش می­دهد. لذا مصرف آن را می­توان به بیماران دیابتی توصیه نمود و به­این وسیله باعث کاهش عوارض این بیماری خواهیم بود.

بهترین نوع مصرف 2 قاشق غذا خوری آبلیموی طبیعی در یک لیوان آب رقیق شده (جهت فشار نیامدن به معده) و بعد از هر وعده غذایی مصرف شود . (4 تا 5 بار در روز)

حتما ببینید

غذاهایی که باعث یبوست میشه وغذاهایی ضد یبوست

غذاهایی که باعث یبوست میشه وغذاهایی ضد یبوست یکی از مهمترین علل یبوست رژیم غذایی غلط …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *